Solana NFT Marketplace Magic Eden Airdrop'u Açıkladı ve DAO'yu Başlatmayı Planlıyor

Solana NFT Marketplace Magic Eden Airdrop'u Açıkladı ve DAO'yu Başlatmayı Planlıyor

Solana merkezli Magic Eden NFT piyasasının geliştiricilerine göre; DAO şu anda yapım aşamasında ve temelleri oluşturuluyor. Binlerce NFT'nin aktif cüzdanlara dağıtılmaya başlandığını bildirdi. Magic Eden (ME) geliştiricileri, "OG'leri" (17 Eylül- 17 Ekim tarihleri ​​arasında ME'de ilk işlem yapan kişiler), "Degen'leri" (18 Ekim-18 Aralık arasında ME'de ilk işlem yapan kişiler) ve "Normy'leri" (19 Aralık'tan itibaren ME'de ilk işlem yapan kişiler) içeren üç "Magic Ticket" düzeyi oluşturdu.

Magic DAO'nun üç temeli vardır:

  • Bir misyon ve işleyecek olan kurallar dizisi
  • Belirli faaliyetleri finanse etmek ve ödüllendirmek için kullanılabilecek bir finansman ve hazine
  • İşleyiş kurallarını belirlemek ve önemli kararları almak için oy hakları

Magic Eden popüler bir NFT pazarıdır ve dapprader.com'a göre 24 saatlik istatistikler baz alındığında NFT satış hacmine göre en büyük 12. pazar olduğu bildirildi. Ayrıca yapılan araştırmalar, Solana merkezli NFT pazarı Magic Eden'in 704,15 milyon dolar ile tüm zamanların en büyük altıncı satış hacmine sahip olduğunu gösterdi.

NFT piyasası bu ticaretle uğraşan 411,539 kişiye şahit oldu ve bugün ortalama bir NFT'nin fiyatı 291.16$ yani kabaca 3,40 Solana (SOL) değerinde. Magic Eden, Solanart ve Solsea gibi pazarlarla rekabet ettiği kadar Solana NFT pazarının da en üst sıralarında yer alıyor. Geliştiricilere göre, Magic Eden'ın duyurduğu DAO, ME topluluğunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Ekibin salı günü yayınladığı blog yazısında, “Magic Dao'nun amacı, daha güçlü bir Solana NFT ekosistemi oluşturmak için topluluğumuzla birlikte çalışmaktır. Tabii ki bir platform olarak Magic Eden'ın gidişatı konusunda ilgili davranıyoruz. Ancak, bir platform olarak ekosistemi daha iyi hale getirme fırsatımız olduğunu düşünüyoruz.”

Magic Eden'in ekibi, aktif cüzdanlara 4.000 NFT verirken, 23-24 Şubat Salı ve çarşamba günleri NFT'leri dağıttığını belirtti. Magic Eden'ın bir diğer blog yazısında ise, “Bu ilk düşüşümüzü sonuçlandıracak. Tasvir ettiğimiz şeyin doğası gereği, belirli bir miktar için son bir #'ya sahip değiliz.” şeklinde yazıyordu. Yakında ya da “önümüzdeki iki hafta" içinde Magic Eden, girişimleri finanse etmek için özel bir hazine cüzdanına sahip olacak.

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.