Bitcoin 6 Hafta İçinde En Büyük Tek Günlük Kazançta 39.000 Doların Üzerine Geri Döndü

Bitcoin 6 Hafta İçinde En Büyük Tek Günlük Kazançta 39.000 Doların Üzerine Geri Döndü

Bitcoin 16 Haziran'dan bu yana ilk kez kısa bir süre 39.000 doların üzerinde işlem gördü ve şu anda art arda altıncı gününde yeşil renkte işlem görüyor.

Fiyatlar, 21 Temmuz'dan bu yana yükselmeye devam etti ve pazar günkü mevcut fiyat artışı, altı hafta içinde en büyük günlük kazancı temsil ediyor. Dünyanın en eski kripto parası, aylık en yüksek seviyesi olan 39.850 dolara ulaştıktan sonra biraz geri çekilerek 38.250 dolar civarında el değiştiriyor.

Datamish verileri, Bitcoin'in düşüşe geçmesi üzerine açığa satış işlemi açanların bunu karşılamak için hızlı bir şekilde art arda almak zorunda kaldıkları için kısa bir sıkışıklığın fiyatları yükseltmiş gibi göründüğünü gösteriyor.

Maple Finance sermaye piyasaları başkanı Daniel Kim, “Bu fiyat hareketi, son birkaç haftadır gördüklerimizle uyumlu. ABD Doları için borçlanma oranları dip seviyelerinden yükselmeye başladı” dedi.

Kim, "Ayrıca kurumsal borçlulardan USDC talebinde önemli bir artış görüyoruz ve Amazon'un Bitcoin'e katıldığı haberinin ardından ‘hissiyat’ yükselişe geçmiş görünüyor" dedi.

City A.M.'de doğrulanmamış tek kaynaklı bir bilgiye göre perakende devi Amazon'un yıl sonuna kadar Bitcoin ödemelerini kabul etmek istediğini ve 2022 yılına kadar kendi tokenını basmayı düşündüğünü bildirdi. Perakende devi ayrıca CoinDesk’in daha önceden bildirdiği gibi bir Dijital Para Birimi ve Blockchain Ürün Lideri arıyor.

Kaynak: CoinDesk

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.