Solana'nın Kesintisi Sektör Rotasyonunu Tetikledikçe Ethereum Alternatifleri Düşüyor

Solana'nın Kesintisi Sektör Rotasyonunu Tetikledikçe Ethereum Alternatifleri Düşüyor

Kripto piyasası, programlanabilir blok zinciri Solana'nın kesintisinin ardından klasik bir sektör rotasyonuna tanık oluyor.

Birkaç hafta içinde ilk kez, AAVE, Chainlink ve UNI gibi merkezi olmayan finans (DeFi) belirteçleri, 24 saat bazında çift haneli yüzde kazançlarla Bitcoin'e ve daha geniş pazara liderlik ediyor. Bu arada, Messari veri kaynağına göre Algorand, Avalanche, Cosmos ve Solana gibi Ethereum alternatiflerinin yerel tokenleri %5-7 oranında kayıp yaşıyor.

Laurent Ksiss, “Olağanüstü solana rallisinden ve ucuz gaz ücreti ve akıllı sözleşme protokolleri nedeniyle birçok kişi tarafından Ethereum'un uzun vadeli rakibine güçlü bir rakip olarak keşfedildikten sonra, sıfırlama zamanı geldi ve bitcoin yeniden odaklandı” dedi. 21Shares'te borsada işlem gören ürünlerin genel müdürü, bir Telegram sohbetinde CoinDesk'e şöyle söyledi: "Solana'nın pazartesi günkü teknik aksaklıklarının birçok kişiyi şaşırttığı ve sonuç olarak rallisini ve öncülünü bozmuş olabileceği açık."

Kripto araştırma firması Jarvis Labs, "Solana ve Arbitrum'un kesintisi genel olarak Ethereum alternatifleri için kötü bir optikti" dedi. “Şu anda piyasada gördüğümüz şey, ekosistemler arasında paranın rotasyonu.”

Salı günü, Solana'nın yüksek hızlı blok zinciri, ağdaki "kaynak tükenmesi" blok zinciri doğrulamasını saatlerce durma noktasına getirdiği için kesinti süresi yaşadı. Hal böyle olunca, Solana'nın milyarlarca dolarlık DeFi ve karşılıksız token ekosistemindeki faaliyetler durma noktasına geldi.

İşlem hızını artırmak ve ücretleri düşürmek için Optimistic rollups teknolojisinden yararlanarak Ethereum'u ölçeklendiren yakın zamanda piyasaya sürülen Arbitrum da çevrimdışı oldu. Bu olaylar kripto endüstrisi büyük adamlarının öfkesini çekti.

Gavin Wood, “Bugün kriptoda yaşanan olaylar, gerçek ademi merkeziyetçiliğin ve iyi tasarlanmış güvenliğin [Ethereum gibi] özel ve kapalı bir sunucu kümesinden gelen bazı büyük işlem hacmi [hız] sayılarından çok daha değerli bir teklif sunduğunu gösteriyor” dedi. Bilgisayar bilimcisi ve Polkadot kurucusu, Kusama, Ethereum, Parity, Web3 Foundation'ın kurucusu salı günü tweet attı. Tam düğümü kendiniz çalıştıramıyorsanız, o zaman bu sadece başka bir bankadır.”

Solana'nın SOL tokeni, NFT patlaması ve Ethereum'daki yüksek işlem ücretleri yatırımcıları nispeten daha ucuz ve daha hızlı alternatiflere yönlendirdiği için 9 Eylül'e kadar olan üç haftada 200 doların üzerine dört kattan fazla bir yükseliş kaydetti. Avalanche, Cardano ve Cosmos'un yerel tokenleri de bu zaman diliminde etkileyici rallilere imza atarken, Ethereum yaklaşık 3.400 $'da sabit kaldı.

Haber yayınlanırken, SOL 147 $ civarında işlem görürken, Bitcoin ve Ethereum sırasıyla 47.000 $ ve 3.400 $ civarında el değiştiriyor.

Bitcoin, ağustos ayı için daha yumuşak bir ABD çekirdek tüketici fiyat endeksinin Federal Rezerv'in likidite artırıcı teşvik programını gevşetme planlarını hızlandırabileceğine dair endişeleri hafifletmesinin ardından doların düşmesiyle salı günü kritik 200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde bir kapanışı yaptı.

“Yatırımcılar ana kripto para birimlerine yeniden odaklanıyor. 21Shares' Ksiss, Bitcoin desteği yine güçlü olmaya devam ediyor ve döngüsel ve kilit seviyelerin üzerinde bir atılım görebiliriz" dedi. "Solana'nın performansı geçen ay ezici oldu ve bu dezavantaj, piyasa sıfırlanırken ve aksaklıkların sonuçlarının ne olduğuna odaklandıkça daha fazla değer kaybına neden olabilir."

Kaynak: CoinDesk

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.