Bitcoin ve Ethereum Teknik Analizi: ETH Yaklaşık %10 Yükseldi, Kripto Piyasaları Yarışı

Bitcoin ve Ethereum Teknik Analizi: ETH Yaklaşık %10 Yükseldi, Kripto Piyasaları Yarışı

Art arda iki kez yaşanan düşüşlerin ardından kripto para birimleri cuma günü piyasaların yılın ilk tarım dışı istihdam oranını açıklanmasıyla toparlandı. Ethereum birim olarak %8 artarken, kripto piyasa değeri %4,4 daha yüksekti.

Bitcoin

Her ayın ilk cuma günü, Amerika’daki tarım dışı istihdam açıklandı ve bu da genel olarak tüm tüm varlık sınıfları arasında piyasadaki dalgalanmada bir artış meydana gelmesine neden olur.

Dün 36.388,14$ ile gün içindeki en düşük seviyesine gerileyen ve dünyanın en büyük kripto birimi olan Bitcoin, bugün yaklaşık %5 oranında artış gösterdi ve potansiyel olarak bu dalgalanmadan yararlandı.

Bu, BTC/USD'nin cuma günü 38.139,66 dolar ile gün içindeki en yüksek seviyeye ulaşmasıyla meydana geldi hem yatırımcılar hem de ticaretle uğraşan kişiler satın alma işlemlerini perşembe günü yaşanan düşüşte gerçekleştirmiş gibi görünüyorlar.

Sonuç olarak 14 günlük göreli güç endeksi (RSI) başlangıçta kırılmış gibi görünen 35 desteğini korudu ve bu gösterge şu anda 40 direncini aşarak 41.4’e ulaştı.

Bu haftanın başlarında açıklandığı gibi, Bitcoin Aralık ve Ocak aylarındaki satışlardan sonra konsolide oluyor gibi görünüyor ve birçoğu hala bir sonraki büyük fiyat dalgalanmasını tetiklemek için destekte veya dirençte bir kırılma bekliyor.

Bu dalgalanmanın hızı, son artışlara dayanarak biraz yükseliş gösteriyor.


Ethereum

Ethereum cuma günü bir kez daha yükseldi ve dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olarak değeri 3.000 dolar seviyesine yaklaştı.

ETH/USD bugün %8 civarında yükseldi ve gün içindeki en yüksek seviyesi olan $2,855.75'e ulaştı.

Büyük bir olasılıkla kâr amacı güdenlerin pozisyonlarını kapatmasının bir sonucu olarak, bu kazançların bir kısmı geri verilmeden hemen önce, Ethereum’un kısa bir süreliğine 2.844,00 dolarlık direncin ötesine geçtiği görüldü.

Hafta sonuna doğru, 14 günlük RSI 44 direncinin üzerinde işlem görüyor ve bu koşuya daha fazla rakip eklenirse, ETH için haftanın en yüksek değerlerini görebiliriz.

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.