Solana Mainnet'i Yeniden Başlatıyor, SOL Kullanıcıları Şikâyet Ediyor

Solana Mainnet'i Yeniden Başlatıyor, SOL Kullanıcıları Şikâyet Ediyor

Solana'nın salı günkü blok üretim duraklamasının ardından çarşamba günü sabahın erken saatlerinde, “Solana Status” Twitter hesabı topluluğa bir güncelleme verdi. Resmi Solana Twitter sayfası da Solana Status’un tweet'ini retweetledi.

Solana Status, "Solana doğrulayıcı topluluğu, 1.6.25'e yükseltme yapıldıktan sonra Mainnet Beta'nın yeniden başlatılmasını başarıyla tamamladı," dedi. "dApp'ler, blok çözücüleri ve destekleyici sistemler önümüzdeki birkaç saat içinde iyileşecek ve bu noktada tam işlevsellik geri yüklenmelidir." Yeniden başlatmaya rağmen insanlar hala iki farklı blok gezgininden kaynaklanan hatalardan şikâyet ediyorlardı. Birey şunları söyledi:

"Neden Solscan ve Explorer'ın farklı blok yükseklikleri var? Solscan bir saattir yeni blokları göstermiyor. Explorer'ın saati de yanlış. Solana yine çatal mı yaptı?"

Bu sabah saat 2:01'de Solana Durum raporuna yanıt olarak, birkaç kişi tazminat istedi. Bir kişi Twitter'da Solana Durum güncellemesine "… Solana sahiplerine lütfen tazminat ödeyin" dedi. Solana blok zinciri topluluğu, kesinti için çok fazla eleştiri aldı ve bazıları ağın neden ilk etapta bir blok zinciri kullandığını merak etti.

“Solana neden bir blok zinciri kullanıyor?” Twitter hesabı "Mike in Space" salı günü tweet attı. "Bakım için bütün gün kapatabiliyorsanız, bana sansüre dayanıklı gelmiyor" diye ekledi. Mike in Space'in tweetine bir kişi yanıt verdi ve "Sansüre dayanıklı olmaması önemli değil çünkü ana kullanım durumu başka bir şey" dedi. Ancak bu kripto para destekçisini tatmin etmedi ve yanıtladı:

O zaman neden bir veritabanı değil? Bir sürü gereksiz yük gibi görünüyor.

Ethereum geliştiricisi Hudson Jameson, Solana'ya olanların “2016'daki Ethereum Şangay saldırıları sırasında olanla aynı şey olmadığına inandığını” yazdı, ancak insanların neden böyle düşündüğünü anlıyorum.

“Her iki saldırı da blok üretimini durdurmayı amaçlayan DoS saldırılarıydı, yani bu benzer. En büyük fark, Ethereum bloklarında, çok istemcili tasarım kararlarımız nedeniyle saldırılar sırasında üretimi hiç durdurmamış olmasıdır.” Hudson, Solana'nın kelimenin tam anlamıyla bir ağın yeniden başlatılması gerektiğini vurguladı. Yazılım geliştirici ekledi:

“Twitter'da gün boyunca Ethereum [Anatoly Yakovenko] ve diğerleriyle yapılan retoriği ve karşılaştırmaları sevmiyorum çünkü bu samimiyetsiz hissettiriyor ve Solana'nın karşılaştığı sorunları en aza indiriyormuş gibi geliyor. Ayrıca Ethereum topluluğundaki bazı kişilerin Solana'yı manuel olarak yeniden başlatmak zorunda kalmasından da hoşlanmıyorum. Birleştirmede bir hata varsa, Ethereum da benzer bir konumda olabilir. Tüm söylenenler, Solana'ya karşı hiçbir kötü niyetim yok ve onlara en iyisini diliyorum.”

Haberin yayınlandığı sırada, solana (SOL) son yedi gün içinde %7,5 düştü ve piyasa değerlemesi açısından ilk yedi kripto varlığı olmaya devam ediyor. Olay, insanların piyasaya bakış açısına çok az zarar verdi ve son dört saat içinde SOL fiyatı kazanç gördü.

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.