Microsoft Tarafından Yayınlanan Teknik İnceleme, Korsan İçerikle Mücadele için Ethereum Tabanlı Bir Aracı Açıklıyor

Microsoft Tarafından Yayınlanan Teknik İnceleme, Korsan İçerikle Mücadele için Ethereum Tabanlı Bir Aracı Açıklıyor

Microsoft, Alibaba Group ve Carnegie Mellon Üniversitesi'nden araştırmacılar, Ethereum ağının korsanlığı önlemeye yardımcı olabileceğini iddia eden bir makale yayınladı. "Argus: Korsanlıkla Mücadele Kampanyaları için Tamamen Şeffaf Bir Teşvik Sistemi" adlı makale, Argus'un mevcut çözümlerden ne kadar üstün olduğunu anlatıyor.

Argus: Ethereum Destekli Bir Korsanlıkla Mücadele Aracı

Xian Zhang, Xiaobing Guo, Zixuan Zeng, Wenyan Liu, Zhongxin Guo, Yang Chen, Shuo Chen, Qiufeng Yin ve Mao Yang tarafından yazılan bir çalışma, araştırmacıların korsanlıkla mücadele kampanyaları için yeni bir blockchain destekli teşvik sistemi geliştirdiğini gösteriyor. Yazarlar Carnegie Mellon Üniversitesi, Alibaba Group ve Microsoft Research Asia'dan gelmektedir. Argus, microsoft.com'da barındırılan Argus teknik incelemesine göre “tamamen şeffaf” bir sistemdir.

Araştırmacılar, "Argus'un temeli, tüm rollerin farklı çıkarlarını güvenli ve kapsamlı bir şekilde birleştiren tamamen şeffaf teşvik mekanizmalarının hedeflerini formüle etmektir" diye yazıyor. "Bu hedefler, Sybil'e karşı korumalı bir teşvik işlevi, bir taahhüt ve ifşa planı ve bir habersiz transfer planı hakkındaki yeniliklerimizle vurgulanan Argus tasarımının özünü oluşturur. Uygulamada, tam şeffaflığa rağmen güvenliği sağlamak için bir dizi kaçınılmaz engelin üstesinden geldik” diye ekliyor beyaz kitabın yazarları.

White Paper şöyle devam ediyor:

"Ayrıca, birkaç şifreleme işlemini etkin bir şekilde optimize ediyoruz, böylece korsanlık raporlamasının maliyeti, aksi takdirde binlerce işleme tekabül edecek olan genel Ethereum ağında çalıştırılmak üzere yaklaşık 14 Ethereum transfer işlemi göndermeye eşdeğer bir maliyete düşürülüyor."

Araştırmacılar Blockchain Aracının Mevcut Çözümlerden Üstün Olduğuna İnanıyor

Microsoft'un Ethereum destekli bir korsanlıkla mücadele sistemi geliştirme hamlesi, şirketin Bitcoin (BTC) blok zincirinden yararlanan merkezi olmayan kimlik çözümünü takip ediyor. Microsoft, 25 Mart 2021'de Bitcoin ana ağında ION Merkezi Olmayan Tanımlayıcı (DID) ağını başlattı. Argus'un geliştiricileri korsan içerikle mücadeleye odaklanıyor ve araştırmacılar, "gerçek dünyadaki korsanlıkla mücadele kampanyalarının tamamen şeffaf bir teşvik mekanizması” olduğunu söylüyor. Alibaba, Carnegie Mellon ve Microsoft'tan yazarlar şöyle diyor:

Argus, bu disiplinli yaklaşımın sonucunu örneklemektedir. Güven varsayımı ve garanti edilen özellikler açısından mevcut çözümlerden üstündür.

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.