Arjantin'de Blockchain Tabanlı İki Dijital Kimlik Projesi Geliştiriliyor

Arjantin'de Blockchain Tabanlı İki Dijital Kimlik Projesi Geliştiriliyor

Bu projelerden ilki, yakın zamanda Misiones eyaletinde meydana gelen blok zinciri girişiminin bir parçası ve vatandaşların hükümetle ilgili prosedürlerle uğraşırken sahip oldukları deneyimi iyileştirmeyi amaçlıyor. Bu proje, Misiones ve Mar del Plata'daki vatandaşların bölgesel hükümet tarafından verilen herhangi bir belgeyi almak için gereken işlemleri basitleştirmesine olanak tanıyacak.

Diğer proje, üreticilerin iklimsel ayak izlerini azaltmak için yeni teknikler uygulayarak kredi puanlarını iyileştirmelerini sağlayacak. İyi bir iklimsel ayak izi puanı, bölgede kredi verirken daha iyi karşılanacak. Bu proje, Gran Chaco bölgesinde daha yeşil bir üretim endüstrisi için yapılan geliştirmelerin bir parçası.

Bu iki projenin misyonu devlet kurumlarını yeni teknolojileri kullanarak vatandaşları tanımlamalarını sağlayarak geliştirmek ve güçlendirmektir. İlk bağımsız Arjantin dijital blok zinciri tabanlı kimlik projesi olan Project Didi aynı zamanda daha büyük bir girişimin parçası. Project Didi'nin direktörü Javier Madariaga, bu yaklaşımın hem vatandaşlar hem de hükümetler için nasıl zaman ve para tasarrufu sağladığı hakkında yorum yaptı.

Javier Madariaga şöyle devam etti:

“Dijital kimlik açısından son derece yenilikçi olan bu teknolojik model, yalnızca kişisel bilgilerin güvenli ve özel yönetimini garanti etmekle kalmaz, aynı zamanda işlem maliyetlerinde azalma sağlar ve bilgilerin doğrulanmasında oldukça zaman bakımından tasarruf sağlar.”

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.