Dogecoin’in Tasması Elon Musk’ın Elinde Mi?

Dogecoin’in Tasması Elon Musk’ın Elinde Mi?

Elon Musk ve Tesla, son günlerde ve son haftalarda bitcoin ve dogecoin için fiyat hareketlerinde büyük bir etkiye sahip. Elektrikli otomobil üreticisi ve CEO’su bir dizi duyuru, tweet ve “Saturday Day Live” anındaki sözleri aracılığıyla kripto para piyasasına adeta benzin döktü.

Musk’ın tüm bu verdiği sinyaller piyasayı manipüle etmeye yönelik olup olmadığı düşünülebilir. Musk’ın Tesla hisse senetleriyle alakalı 2018’de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na 20 milyon dolar para cezası ödediği gibi pervasız bir geçmişi var. Ancak Musk’ın bu hareketi, sınırları dışında olsun ya da olmasın, kripto piyasasının nasıl çalıştığına ve sosyal medya çağında piyasa etkisine ilişkin büyük sorulara önemli bir ışık tuttu.

13 Mayıs akşamı Tesla ve SpaceX’in kurucusu “Sistem işlem verimliliğini artırmak için DOGE geliştiricileriyle çalıştığını” tweetledi. Dogecoin bu tweetin ardından %14’lük bir artış gerçekleştirdi ve yükselmeye devam etti.

Musk ve Tesla bitcoinin fiyatında önemli bir etkiye sahip olmaya devam ediyor. Tesla, bitcoini bir ödeme aracı olarak kabul edeceğini ilk kez 8 Şubat 2021’de açıklamıştı. Aynı zamanda 1,5 milyar dolarlık bitcoin aldığını da açıklamıştı. Bu açıklamalar bitcoin fiyatının ilk kez 50.000 doların üzerine çıkmasında etkili olmuştu. Tesla’nın bitcoin ile ödeme almaya başladığı 24 Mart’tan sonra bitcoinin fiyatı 58.000 dolara kadar çıkmıştı.

Bu hafta Elon Musk’ın attığı bir tweette Tesla’nın çevresel kaygılar nedeniyle artık bitcoin ile ödeme almayacağını duyurdu. Bunun ardından bitcoin %10’luk bir düşüş yaşadı.

Bu yükselişler ve düşüşler kripto paraların fiyatındaki hareketliliklerinde “benimsenme”nin çok önemli olduğunu ortaya çıkardı. Kripto para ile ödeme alma, kripto para biriminin yeni bir borsada listelenmesi ve yeni büyük yatırımların duyurulması fiyat hareketliliğindeki en tutarlı ve itici gün olmuştur.

Kaynak: Coindesk

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.