Ukrayna Kabul Edilen Kriptolar Listesine Dogecoin'i de Ekledi

Ukrayna Kabul Edilen Kriptolar Listesine Dogecoin'i de Ekledi

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov'un yaptığı bir Twitter açıklamasına göre, Ukrayna hükümeti artık Dogecoin bağışlarını kabul edecek. Fedorov, Dogecoin gibi ‘meme’ varlıklarının Rus rublesinden daha değerli olduğunu vurguladı ve 'meme'lerin bile ordularını destekleyebileceğini ve Rus işgalcilerden kurtarabileceğini söyledi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı: "Meme'ler Bile Ordumuzu Destekleyebilir."

Ukrayna hükümeti, 1 Mart'ta polkadot'un (DOT) kabulünün ardından artık Dogecoin (DOGE) bağışlarını da kabul etmeye başladığını duyurdu. Ülkenin Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, hükümetin resmi Twitter hesabı üzerinden DOGE'yi kabul edeceklerini açıkladı. Fedorov, Dogecoin ağının ortak yaratıcısı olan Billy Markus ve Tesla CEO'su Elon Musk'a çağrıda bulundu. Ukrayna yetkilisi şunları söyledi:

Dogecoin değer olarak Rus rublesini geçti. Meme coin bağışlarını kabul etmeye başlıyoruz. Mevcut durumda 'meme'ler bile ordumuzu destekleyebilir ve Rus işgalcilerden kurtarabilir. Dünyanın DOGE sahipleri (Elon Musk, Billy Markus), hadi şu işi bitirelim.”

Dogecoin'in kabulü, Ukrayna hükümetinin milyonlarca BTC ve ETH'nin bağış adreslerine gönderilmesi Ukrayna'nın ilk savunması niteliğindedir. Ayrıca kripto borsası Binance, Ukrayna'yı desteklemek için bir kitle fonlaması girişimi başlattı ve 10 milyon dolar bağışta bulundu. Fedorov DOGE kabulünü açıkladıktan sonra bir dizi Dogecoin kullanıcısından yanıt geldi.

DOGE'nin kurucu ortağı Billy Markus, Fedorov'un tweetini ”Biraz gönderdim." şeklinde yanıtladı. “Dogecoin kitlesi genellikle zengin değildir ve Dogecoin'in kendisi de genellikle küçük işlemler için kullanılır, ancak biz şefkatli ve tutkulu bir topluluğuz. Yardım etmek isteyenler ellerinden geleni sunacaklardır, umarım ülke bütün bunlardan sonra daha güçlü bir şekilde ayağa kalkar ve her şeyi yeniden inşa edebilir." diye ekledi.

DOGE kurucu ortaklarının açıklamasının ardından çok sayıda DOGE kullanıcısı Fedorov'a Dogecoin gönderdiklerini söyledi. Şu anda, blockchain explorer istatistikleri, DOGE adresinin 38.355 $ değerinde DOGE bulundurduğunu ve bağışların her dakika artmaya devam ettiğini gösteriyor. 356 işlemle gönderilen 285.793 DOGE, Ukrayna hükümetinin DOGE adresine bağışlandı.

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.