Recep Tayyip Erdoğan: 'Kripto Paraya Açılma Diye Bir Derdimiz Kesinlikle Yok'

Recep Tayyip Erdoğan: 'Kripto Paraya Açılma Diye Bir Derdimiz Kesinlikle Yok'

Erdoğan’ın öğrencilerle buluştuğu görüşmede bir öğrenci “Geçtiğimiz günlerde merkez bankası dijital Türk Lirası platformu kurdu biliyorsunuz ki acaba bu kararla Türkiye kripto paraya mı açılmayı planlıyor. Biz açıkçası ailelerimize bu konuda cevap veremiyoruz gençler olarak. Sizin bu konudaki fikirlerinizi merak ediyoruz” diye bir söz yöneltti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi değerli arkadaşlar bir defa bu kripto paraya açılma diye bir derdimiz kesinlikle yok. Tam aksine onlara karşı ayrı bir savaşımız, ayrı bir mücadelemiz var. Onlara da böyle bir prim zaten asla vermeyiz, vermeyeceğiz de. Çünkü biz şu anda bu konuda kendi asli hüviyeti olan paramızla devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonra konuyla ilgili olarak Binali Yıldırım şunları söyledi: “Kripto para maalesef mağduriyetlere de kapı açıyor. Dolayısıyla çok ciddi denetime ihtiyaç gösteren bir şey. Bir nevi hayali bir geleceğe yönelik satış yapılıyor ve ondan sonra bunun kötü örneklerini de gördük. Mağdur olanlarda gördük. Ama ilerde tabi takdirinizle bu istismarları, bu yanlışları önlemek için devlet olarak, hükümet olarak bazı düzenlemeler yapmak gerekebilir. Onunla ilgili de zaten çalışmalar başladı sayın cumhurbaşkanım. Arz ederim.”

Kaynak: CNN Türk

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.