Kadena (KDA) Neden Önemli?

Kadena (KDA) Neden Önemli?

Vizyon


Kadena, blockchain'in dünya çapında gerçekleşen etkileşim ve işlemlerde devrim yapabileceği fikri üzerine kuruldu. Ancak bu oluşumun kitlelerce benimsenmesi için zincir teknolojisinin ve onu iş dünyasına bağlayan ekosistemin sıfırdan tasarlanması gerekiyordu. Kurucularımız, daha önce başarılması mümkün gözükmeyen hız, ölçek ve enerji verimliliği konularında tescilli bir zincir mimarisi inşa etti ve blockchain'in iş için çalışmasını sağlayacak araçları tasarladı.


Teknolojinin Ardında


Kadena'nın 2016'da piyasaya sürülmesinden önce, kurucularımız blockchain ve kripto para çözümlerinde zaten lider konumdaydı:
•    Stuart Popejoy, JPMorgan'ın gelişmekte olan blockchain grubunu yönetti.
•    Will Martino, SEC'in Kripto Para Yönlendirme Komitesi'nin “teknoloji lideri” olarak çalıştı.
•    Stuart ve Will, JPMorgan'ın şimdi JPM Coin olarak bilinen ilk blockchain'ini birlikte inşa etti.
Kadena'nın danışma ekibi, blockchain'in ortak mucidi sayılan Satoshi Nakamoto'nun ünlü “2008 Bitcoin Teknik İncelemesi”nde en çok adı geçen yazar Dr. Stuart Haber gibi uzmanlardan oluşuyor.


Kadena ile Tereddüt Etmeden İnşa Etmeye Başlayın


Kadena, blockchain'in herkes tarafından kullanılabildiği bir teknoloji sunuyor. 
Ekosistemimiz, işletmeler ve girişimciler için gerçek dünyadaki kullanım durumlarını güçlendirerek Bitcoin’in, neredeyse ücretsiz gazların (işlem ücretlerini), eşsiz derecede verimli ve hata algılama özelliğine sahip en güvenli akıllı sözleşme dili olan Pact'in güvenliğini sağlar.


Geliştiriciler İçin Merkezi Olmayan Bir Altyapı


Kadena, yaratıcılar için merkezi olmayan bir altyapı sunan tek platformdur. Devrim niteliğindeki bu zincir mimarisinin yaygın olarak benimsenmesi için onu, gereken araçlarla birleştiren ekipleriniz, sıfırdan inşa etmek zorunda kalmadan aylar ve hatta günler içinde konseptten lansmana geçme yeteneği ile blockchain’in tüm özelliklerini keşfedebilir.


İşe Yarayan Yenilik


Kadena, blockchain'in dünya çapında gerçekleşen etkileşim ve işlemlerde devrim yapabileceği fikri üzerine kuruldu. Ancak bu oluşumun kitlelerce benimsenmesi için zincir teknolojisinin ve onu iş dünyasına bağlayan ekosistemin sıfırdan tasarlanması gerekiyordu. Kurucularımız, daha önce başarılması mümkün gözükmeyen hız, ölçek ve enerji verimliliği konularında tescilli bir zincir mimarisi inşa etti ve blockchain'in iş için çalışmasını sağlayacak araçları tasarladı.


Daha Güvenli Akıllı Sözleşmeler


İster ilk akıllı sözleşmenizi yazıyor olun ister ellinci dApp'inizi başlatıyor olun Pact, daha güvenli akıllı sözleşmeler tasarlama sürecini zahmetsiz hale getirir. Temelde diğer sözleşme dillerinden farklıdır. Geliştirici olmayanlar tarafından okunabilir. Hataları otomatik olarak algılayarak sizi Ethereum ve diğer güvenli olmayan platformlarda karşılaşacağınız açıklardan kurtarır. Ve iki yılı aşkın bir süredir üretim uygulamalarında testlere tabi tutulmuştur.


Pact'te Geleceği Yazın


Pact, okunabilir ilk akıllı sözleşme dilidir. Herkesin bir blockchain’e doğrudan net ve güvenli bir şekilde yazmasını sağlar bu da otomatik sözleşmeler için gerçek bir ilerleme niteliğindedir. Pact, hataları otomatik olarak algılar ve kodun amacını açık tutar. Diğer sözleşme dillerinde, hataları bulmak ve ince ayrıntılarını anlamlandırmak neredeyse imkânsız olabilir. Pact'in Resmi Doğrulama özelliği, sözleşmelerinizi amaçlanan şeyleri yaptıklarından emin olmak için test etmenizi sağlar. Ayrıca, diğer sözleşmelerden gelen koda referans verdiğinizde, kodlarını değiştirseler bile işlemlerinizde neler olacağını kontrol altında tutabilirsiniz.


Endüstriyel Ölçeklenebilirlik


Diğer platformların aksine, Kadena küresel finansal sistemlere güç sağlamak için tasarlanmıştır. Protokolümüz, ağa daha fazla zincir eklendikçe sürekli olarak daha yüksek TPS'ye (saniyedeki işlem sayısına) ölçeklendirilir. Devrim niteliğindeki çok zincirli mimarisiyle Kadena, her gün NYSE'de gerçekleştirilen 9 milyondan fazla işlemi kapatmak için ölçeklenebilen tek ölçeklenebilir “Katman-1 Proof of Work (PoW)” platformudur.


Kanıtlanmış Güvenlik


Kurucularımızın JPMorgan'daki deneyimi, mevcut blockchain çözümlerinin potansiyelini ve sınırlamalarını ortaya koydu. Finansal hizmet müşterilerinin güvenlik ve aktarım hızı talepleri için Kadena'nın protokolü, Proof of Stake (PoS) yerine Bitcoin'de bulunan Proof of Work (PoW) konsensüs mekanizması üzerine odaklandı. Kadena'nın çığır açan ölçeklenebilirliğinden yararlanabilmek için, bir yandan Bitcoin'de bulunan güvenliği ve bütünlüğü korurken diğer bir yandan da verimi ve ölçeklenebilirliği artırarak birden fazla Bitcoin benzeri zinciri bir araya getirebiliyoruz.


Ölçeklenmiş Enerji Verimi


Ağ talebi arttıkça Kadena'nın enerji kullanımı sabit kalır. Benzersiz çok zincirli mimarisi ile TPS ölçekleri olarak daha fazla enerji verimliliği sağlayabilen tek platformdur.


Masrafsız İşlemler


Tüketiciler için düşük miktarlarda işlem ücretleri sunarken, işletmelerin müşterileri için tüm işlem ücretlerinin ortadan kaldırılmasına yönelik ilk Kripto İşlem Ücreti İstasyonları’nın tanıtımında bir adım daha attık, böylece dApp'lerin kitlesel olarak benimsenmesinin önündeki önemli bir engeli kaldırmış olduk.


İdeal Ekosistem


Kadena dilediğiniz hizmetler ile çalışarak istediğiniz yerde istediğiniz şekilde inşa etmenize yardımcı olur. Ekosistemimizle güçlendirilmiş işletmeler genelinde ürün ve hizmet entegrasyonları, madencilik, DeFi, oracles, interop, akıllı sözleşmeler, cüzdanlar ve borsalar, tutkulu yaratıcılar, madenciler ve ortaklarımızdan oluşan topluluğumuz dünyanın etkileşime geçme ve işlem yapma şeklini değiştiriyor.
Kadena ekosistemi sizlere şunları sunar: Ölçeklenebilir, güvenli blockchain Pact’ı, daha güvenli akıllı sözleşmeler, ücretsiz işlemler için “işlem ücreti istasyonları”, hızlı geliştirme için dApp araç seti.

 
Chainweb düğümlerinin, iki bağımsız Kuro zincirinden oluşan kendi "yerel kümesi" vardır. Zincirler arası bir köprü kullanarak Chainweb düğümü ile senkronize olurlar. Kümedeki Kuro zincirleri, doğrudan istemcilerle veya kendi aralarında saniyede 8 bin işlem kabul edebilir. Böylece tek bir küme 16k değerinde TPS yapabilir. Kadena'nın blockchain'i, hem katman 1 hem de katman 2 ağlarının gücünü kullanarak yaklaşık 480.000 TPS elde edebilir.

Kadena Anlık Fiyatı


Kaynak: Kadena
 

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.