Hindistan Kripto Alımının ve Satımının Yasadışı Olmadığını Duyurdu

Hindistan Kripto Alımının ve Satımının Yasadışı Olmadığını Duyurdu

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman'ın kripto para vergilendirmesi duyurusunun ardından, Maliye Bakanı T.V. Somanathan kripto paranın Hindistan'da yasal olduğunu açıkladı.

Çarşamba günü Bloomberg Televizyonu'nda kendisine yönlendirilen bir soruda önerilen vergilendirmenin Hindistan'da kripto para biriminin yasallaştırılacağı anlamına gelip gelmediği soruldu. “Biz onlara kripto para yerine kripto varlıklar demeyi tercih ediyoruz. Kripto varlıklar şu anda ne yasa dışı ne de alım-satım için teşvik ediliyor.” dedi ve sözlerine devam etti:

Şu anda hala tartışılan bir konu. Yasadışı değiller. Hindistan'da kripto varlıkları satın almak veya satmak yasa dışı değildir.”

“Ancak, şu anda kripto varlıklara at yarışlarından, bahislerden veya diğer spekülatif işlemlerden elde ettiğimiz bir vergilendirme oranı belirledik. Yani finansal piyasa işlemleriyle değil de spekülatif işlemlerle aynı oranda vergilendiriliyor.” ifadelerini kullandı.

Hindistan Maliye Bakanı salı günü bütçe konusu hakkında yaptığı konuşmasında, kripto para işlemlerinden elde edilen gelirin ülkenin en yüksek vergi dilimi olan %30 oranında vergilendirileceğini açıkladı. "Bu tür bir gelir hesaplanırken, satın alma maliyeti dışında herhangi bir harcama veya ödenekten kesinti yapılmasına izin verilmeyecektir.” dedi.

 

Kripto düzenlemesini yorumlayan Somanathan, “Kripto düzenlemesi konusunda aceleci davranmayacağız ancak elde edilen herhangi bir gelirin vergiden sorumlu tutulduğundan emin olacağız.”

Kripto paranın ileriye dönük düzenlenmesi konusu ne olacak? Bu hala devam eden bir tartışma konusudur.  Ama bence hükümetin yaklaşımı geniş çapta istişare etmek ve aynı zamanda kripto düzenlemesi açısından uluslararası alanda neler olup bittiğini gözlemlemektir.” diyerek detayları paylaştı.

Hindistan hükümeti, parlamentonun bütçe oturumunda dikkate alınacak bir kripto para yasa tasarısı düzenlemedi. Maliye bakanı salı günü yaptığı bir açıklamada, Hindistan Merkez Bankası'nın (RBI) 1 Nisan'dan itibaren mali yılda merkez bankası dijital para birimini (CBDC) piyasaya sürmeyi planladığını söyledi.

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.