FED Yetkilileri, Dijital Para Konusuna Olumlu Yaklaşmıyor

FED Yetkilileri, Dijital Para Konusuna Olumlu Yaklaşmıyor

En az üç FED yöneticisi, FED’in bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarması için bir neden görmediğini söyledi. FED, yakın gelecekte piyasaya sürülecek bir dijital dolar hakkında rapor hazırlıyor.

FED Yöneticilerinin Dijital Dolar Şüphesi

FED müdürü Michelle Bowman geçen hafta yaptığı bir açıklamada, ABD ödeme sisteminin güvenliği ve verimliliği göz önüne alındığında ABD Merkez Bankası’nın dijital bir para birimi çıkarması için pek bir neden görmediğini söyledi. Ayrıca, "Bunun gerçekleştirilme nedenini anladığımdan pek emin değilim." ifadelerini kullandı.

FED şu anda dijital dolar çıkarmanın artılarını ve eksilerini tartışan bir rapor hazırlıyor. Raporun yakında yayınlanması bekleniyor.

Bir diğer FED yöneticisi Randal Quarles, FED'in dijital dolar çıkarması konusuna şüpheli yaklaşıyor. Quarles, 20 Ekim'de Milken Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen bir konferansta, merkez bankası dijital para birimi çıkarma konusu lehine sunulan argümanlara anlam veremediğini söyledi. Aralık ayında istifa etmeye hazırlanan Quarles, "Biri 'neden' sorularına cevap vermeli. Örneğin; bu dijital para birimini oluşturacağımızı söyleyerek neden merkez bankasından gelecek olan muazzam miktardaki kaynağı, teknolojik riski ve finansal sistemin mevcut işleyişindeki önemli aksamayı göze alalım ki?" ifadelerini kullandı.

FED yöneticisi Christopher Waller da Fed'in dijital bir dolar çıkarmasının gerekli olup olmadığı konusunda şüphe ediyor. Ayrıca Waller, Ekim ayında Resmi Para ve Finansal Kurumlar Forumu (OMFIF) tarafından düzenlenen bir tartışma sırasında, dijital bir doların FED'i ticari bankalarla doğrudan rekabete sokacağını açıkladı.

Waller, "Bir merkez bankası dijital para birimi ile ilgili çok doğrudan bir soru soruyorsunuz. Merkez bankası, her bir hane ve firmalar için yapılacak olan ödemeleri, bankacılık sisteminin pabucunu dama atacak şekilde gerçekleştirmeye daha fazla dahil olmalı mı? Bir CBDC hesabının yaptığı şey de tam olarak bu. Peki, bankacılık sistemi ile rekabet etmeli misiniz, etmemeli misiniz?” şeklinde konuştu. Ağustos ayında, Fed yöneticisi Waller, "ABD ödeme sisteminin karşı karşıya olduğu herhangi bir büyük sorunu bir Merkez Bankası CBDC'sinin çözeceği konusunda şüphelerim var." diye ekledi.

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.