FED Başkanı Powell Kripto Paraların Yeni Düzenlemelere İhtiyaç Olduğunu Söyledi

FED Başkanı Powell Kripto Paraların Yeni Düzenlemelere İhtiyaç Olduğunu Söyledi

Federal Reserve Başkanı Jerome Powell, çarşamba günü Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından düzenlenen dijital para birimleri konulu bir panel sırasında kripto para birimi için yeni düzenleme yapılması gerektiğinden bahsetti.

Fed başkanı, tüketicileri korumak için kripto para birimleri ve Stablecoinler da dahil olmak üzere yeni dijital para biçimlerine yeni kurallar gerektiğini belirtti:

Mevcut düzenleyici çerçevelerimiz dijital bir dünya düşünülerek oluşturulmamıştır... Stablecoinler, merkez bankası dijital para birimleri ve dijital finans, mevcut yasa ve yönetmeliklerde tamamen yeni kural ve çerçevelerde değişiklik yapılmasını gerektirecektir.

Powell, kriptonun “aynı faaliyet, aynı düzenleme” ilkesini izlemesi gerektiği yönündeki tutumunu yineledi. Geçen yıl Ekim ayında, bankalarda olduğu gibi Stablecoin ihraççıları için de düzenleme yapılmasını önerdi. “Stablecoinler para piyasası fonları gibidir. Banka mevduatlarına benzerler... Ve bunların düzenlenmesi en uygunu olacaktır. Aynı etkinlik, aynı düzenleme.” diyerek görüşlerini belirtti.

Şu anda düzenleyici çerçevenin dışında oyun alanını düzenlemek, kullanıcıların güvenini sağlamak, tüketicileri korumak vb. için gerekli olan dijital finansal faaliyetlerin düzenleneceğini de ekledi.

Federal Rezerv başkanı, yeni teknolojilerin elektronik ödemeleri daha ucuz ve daha hızlı hale getireceğini doğruladı. Ancak, ABD finansal sistemi için risk oluşturabileceklerine ve mevcut finansal kurumları istikrarsız duruma getirebileceğine de dikkat çekti.

Powell, kripto varlıklarının kara para aklama gibi “yasadışı faaliyetleri kolaylaştırmak için kullanıldığını” vurguladı. Ayrıca,

"Ayakta kalan ve geniş çapta benimsenen yeniliklerin zaman içinde değer sağlayan yeniliklere dönüşmesi için bunu önlememiz gerekiyor." diye ekledi.

Kripto para birimleri ve Stablecoin satın alan Amerikalıların yaşadığı “potansiyel kayıpların boyutunu tam olarak anlayamayacaklarını veya bu yatırımların genellikle alışık olunan birçok geleneksel finansal araç ve hizmete eşlik eden hükümet korumalarından yoksun olduğunu söyleyerek uyarıda bulundu.

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.