Cardano Blockchain’indeki Hataları Saptayan Hackerlara Sunulan Ödülü İkiye Katlıyor

Cardano Blockchain’indeki Hataları Saptayan Hackerlara Sunulan Ödülü İkiye Katlıyor

Cardano’yu Güçlendirme Girişimleri

Cardano, yakın zamanda ekosistemindeki güvenlik açıklarını bulan ödül avcılarına verilen ödülü iki katına çıkaracağını duyurdu. 14 Şubat’tan itibaren, Cardano ekosistemindeki önemli güvenlik açıklarını bulan hackerlara ve ödül avcılarına 20.000 dolar değerinde ödül verecek.

Ufak tefek güvenlik açıklarını bulan hackerlara minimum tutar 800 dolar ödül vereceğini açıkladı. Cardano cüzdanındaki ufak tefek güvenlik açıklarını bulan hackerlara minimum 600 dolar verirken önemli güvenlik açıklarını saptayan ödül avcılarına maksimum 15.000 dolar tutarında ödül imkânı sunuyor.

Cardano, altı hafta devam edecek olan bu süreci başlatma kararını duyurduğu bir açıklamasında güvenlik açıklarını bulmanın “işletmelerini ve müşterilerini güvende tutabileceğini” öne sürdü. Ayrıca açıklamasına şu ifadeleri de ekledi:

Cardano blockchain’inde yayınlanan kripto varlıklarına erişmek ve yönetmek için gerekli öğeleri kapsayan bu ödül programı aracılığıyla Cardano markasını güçlendirmeyi hedefliyoruz.

Ödül Programının Kapsamı

Bu arada, açıklama "ödül programının kapsamı herhangi bir UI veya genel işlevsellik hataları içermeyeceğini ancak hassas bilgilerin sızmasına yol açan hataları veya güvenlik açıklarını içereceğini” belirtti. Hizmetin çökmesine neden olan hataların yanı sıra blockchain’in kalitesini tehlikeye atan veya ona zarar veren saldırıların da ödül programına dahil olduğunu da ekledi.

Buna ek olarak, hackerlardan "kötüye kullanıma müsait bir güvenlik açığı" olarak görülebilecek açıkları "duruma göre" düzenlemelerini istedi.

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.