Bitcoin Yasallaştıktan Sonra El Salvador'un Turizmi %30 Arttı

Bitcoin Yasallaştıktan Sonra El Salvador'un Turizmi %30 Arttı

El Salvador'un Ekonomisi Bitcoin Yasasıyla Güçlendi

El Salvador Hükümeti, bitcoin'in yasallaşmasından kaynaklanan bazı ekonomik faydaları ana hatlarıyla açıkladı. Ülkenin bitcoin yasası geçen yıl Eylül ayında yürürlüğe girerek BTC'yi ABD doları dışında ulusal bir para birimi haline getirdi.

Pazartesi günü hükümetin internet sitesinde yayınlanan bir bildiride, bitcoin'in El Salvador'da yasal hale gelmesinin ilk aylarında, “Yenilik ve finansal özgürlüğe sahip olmanın avantajlarını belirlemek mümkün oldu.” ifadeleri yer alıyor. Ayrıca bu bildiride, turizmin, bitcoin'in ülke ekonomisine nasıl yardımcı olduğunu doğrulamayı mümkün kılan ilk sektörlerden biri olduğu da yazıyor.

Turizm Bakanlığı (MITUR) başkanı Morena Valdez, “Bitcoin'in uygulanması sektöre fayda sağladı. Kripto paranın nasıl çalıştığını görmek için daha fazla turist ve yatırımcı geldi.”

“Bitcoin etkinliğinin öncesi ve sonrasını kontrol etmek için bir anket yaptık. Turizm sektörü kasım ve aralık aylarında% 30'dan fazla artış göstermiştir.”

Turizm bakanı sözlerine şöyle devam etti: "1,1 milyon ziyaretçi öngörüldüğü ve 1,4 milyon ziyaretçi alındığı için bu sektördeki toparlanma beklentileri aşıldı.” Bakan Valdez, El Salvador'a gelen ziyaretçilerin %60'ının ABD'den geldiğini de belirtti.

Hükümetin web sitesindeki duyuru, Salvador hükümeti tarafından yürütülen diğer girişimlerle birlikte “kripto para biriminin dünyanın her yerinde daha fazla ortakla iş yapma fırsatı sağladığını” bildirdi.

El Salvador'un başkanı Nayib Bukele'ye göre, bitcoin'i yasal ihale olarak kabul etmek ülkenin GSYİH büyümesini de artırdı. Ayrıca bitcoin yasasının kabul edilmesinin ardından tarihte ilk kez çift haneli GSYİH büyümesi yaşandığı açıklandı. Bukele cumartesi günü attığı bir tweette,

“El Salvador'un GSYİH'si 2021'de %10,3 arttı... 2021'den önce hiç çift haneli GSYİH büyümesi yaşanmamıştı.”

Ayrıca Salvador cumhurbaşkanı, El Salvador'daki ihracatın (ekonomik büyümenin temel gücü), Ocak 2021'e kıyasla bu ocak ayında %13 arttığını kaydetti.

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.