Squid Game Token’ı Çöküyor, Geliştiriciler Projeden Ayrıldıklarını Söyledi

Squid Game Token’ı Çöküyor, Geliştiriciler Projeden Ayrıldıklarını Söyledi

Netflix'in mega popüler programı "Squid Game"den ilham alan bir kripto projesinin arkasındaki geliştiriciler, bağlı token’ının fiyatı neredeyse sıfıra düştükten sonra projeden ayrıldıklarını söyledi.

Bu gelişme, kripto pazarında yeni ve abartılı bir token’a yatırım yapmanın ne kadar riskli olabileceğini gösteriyor.

CoinDesk'in geçen hafta bildirdiği gibi, kazan-öde kripto projesi Squid Game anında popülerlik kazandı ve SQUID tokenı, projenin teknik incelemesinde dilbilgisi ve yazım hataları da dahil olmak üzere çeşitli kırmızı noktalara rağmen sadece üç günde %35.000'den fazla arttı. Bir başka nokta ise projenin websitesinin bir aydan daha kısa bir süre önce tescil edilmiş olmasıydı.

Haberin yayınlanma anında, projenin resmi web sitesi ve Medium'daki hesabı kapatıldı ve Twitter, "olağandışı etkinlik" tespit ettiğini söyleyerek hesabını geçici olarak kısıtladı.

CoinMarketCap'ten alınan veriler, SQUID fiyatlarının son 24 saat içinde yaklaşık %99,99 düşüşle 0,002541 $'a düştüğünü gösteriyor. Ticaret hacmi, aynı dönemde %130'dan fazla artarak büyük satış baskısına işaret ediyor.

Token, yalnızca her ikisi de Binance Smart Chain'e dayanan merkezi olmayan PancakeSwap ve DODO borsalarında işlem yapmak için kullanılabiliyor.

Pazartesi günü, proje resmi Telegram kanalında geliştiricilerinin dolandırıcılarla uğraşmanın stresi nedeniyle projeyi yürütmeye devam etmek istemediğini iddia etti:

"Bugünlerde birileri projemizi hacklemeye çalışıyor. Sadece @GoGoSquidGame twitter hesabı değil, aynı zamanda akıllı sözleşmemiz. Onu korumaya çalışıyoruz ama fiyat hala anormal. Squid Game Dev, dolandırıcılardan bunaldığımız ve stresten bunaldığımız için projeyi yürütmeye devam etmek istemiyor. Squid Game'in tüm kısıtlamalarını ve işlem kurallarını kaldırmamız gerekiyor. Squid Game, topluluk özerkliğinin yeni bir aşamasına girecek” diye yazdı.

Squid Game, popüler Netflix şovundan “ilham alan” tek kripto projesi değil, ancak hiçbiri Güney Kore hayatta kalma dramasıyla resmi olarak bağlantılı değil. CoinMarketCap'e göre, squid oyun protokolü, squidgametoken, squidanomics ve uluslararası squid oyunları dahil olmak üzere gösteriyle ilişkili diğer tokenlerin fiyatları da son 24 saatte kırmızıda kaldı.

Kaynak: CoinDesk

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.