SEC Başkanı Gary Gensler, Kripto'nun Düzenlemelerin Dışında Kalırsa İyi Bitmeyeceğini Söyledi

SEC Başkanı Gary Gensler, Kripto'nun Düzenlemelerin Dışında Kalırsa İyi Bitmeyeceğini Söyledi

SEC Başkanı Gary Gensler pazartesi günü eski federal savcı Preet Bharara ile Beverly Hills, California'daki Kod Konferansında yaptığı röportajda kripto para düzenlemesi hakkında konuştu.

ABD’deki kripto sektörünün “üzerlerinde sadece düzinelerce değil, yüzlerce ve bazen binlerce token” bulunan birçok “ticaret yeri ve borç verme yeri” olduğunu açıkladı. SEC başkanı, kripto para piyasalarının düzenleyicilerin yetkisi dışında çalışmasına izin verilirse “insanların zarar göreceğini” belirterek şu uyarıda bulundu:

“Düzenleyici alanın dışında kalırsa, bu iyi bitmeyecek.”

“Son 18 ayda sadece varlık değeri açısından değil, aynı zamanda temel kredilendirme ve çok daha fazlası açısından 10 kat büyüyen bir alanın bu kamu politikası çerçevelerinin dışında kalacağını ve başarılı olacağını düşünmek” dedi ve devam etti. "Sonunda bir sorunla karşılaşacağız ve birçok insan zarar görecek."

Ağustos ayında Gensler, SEC yasalarının dışında kalmaya çalışırsa kripto para birimi alanının potansiyelinin hiçbirine ulaşamayacağını söyledi. Geçen hafta, eski ABD Hazine Bakanı Larry Summers da kripto para biriminin özgürlükçü bir cennet gibi muamele görmek yerine daha iyi düzenlenmiş olacağını söyledi.

SEC başkanı, geçen hafta bir Senato Bankacılık Komitesi oturumunda, Nasdaq listesindeki Coinbase de dahil olmak üzere bir dizi kripto para birimi platformunun, bazılarının menkul kıymet olması gerektiğinde ısrar ederek listelenen birçok tokena sahip olduğunu söyledi. SEC'in kripto sektörünü daha iyi düzenlemek için daha fazla insan gücüne ve finansmana ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.

Kripto endüstrisinin “Vahşi Batı ya da var olan 'alıcı dikkatine' eski dünyası gibi olduğunu iddia ederek, “Şu anda, kripto finansmanı, ihraç, ticaret veya borç verme konusunda yeterli yatırımcı korumasına sahip değiliz” dedi. Menkul kıymetler yasaları çıkarılmadan önce.”

Bununla birlikte, bazı insanlar SEC'i, SEC Komiseri Hester Peirce de dahil olmak üzere kripto düzenlemesine uygulama merkezli bir yaklaşım benimsediği için eleştiriyor. Geçen hafta Senatör Pat Toomey, Gensler'e kripto düzenlemesi konusunda netlik isteyen bir mektup yazdı.

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.