Ukrayna Parlamentosu Daha Önce Reddettiği Kripto Varlık Yasasını Kabul Etti

Ukrayna Parlamentosu Daha Önce Reddettiği Kripto Varlık Yasasını Kabul Etti

Doğu Avrupa'da lider olan ülkedeki kripto faaliyetlerini yönetecek yeni bir kripto para yasası Ukrayna Millet Meclisi Verkhovna Rada’nın onayından geçti. Perşembe günü yapılan toplantıda, oy kullanan 365 üyeden 272'si daha önce veto edilmiş olan "Sanal Varlıklar” adlı yasayı desteklediğini bildirdi.

Yasa tasarısı ilk olarak Eylül 2021'in başlarında onaylandı, ancak Kripto piyasası ile ilgili bazı tavsiyelerden sonra, Ekim ayında, bu tasarı Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky tarafından Rada'ya sunuldu. Forklog'un haberine göre, bu yasanın ancak son zamanlarda dikkate alındığı bildirildi.

Tasarı ilk sunulduğunda, devlet başkanının itiraz ettiği ve bunun devlet bütçesi için maliyetli olacağı uyarısında bulunduğu özel bir düzenleyici organın kurulmasını öngörüyordu. Bu fikirden vazgeçildi ve ayrıca Dijital Dönüşüm Bakanlığı'nın gözetim görevlerinden alınması yönünde kararlar alındı.

Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (NSSMC) ve Ukrayna Ulusal Bankası (NBU) kripto sektörünün ana düzenleyicileri görevini üstlenecek. NBU, diğer para birimleriyle güvence altına alınan sanal varlıkların dolaşımı üzerinde devlet kontrolünden sorumlu olacak ve NSSMC, teminatlı menkul kıymetler veya kripto türevleri de dahil olmak üzere geri kalanını denetleyecektir.

Komisyon izinler konusunda karar verecek, hizmet sağlayıcıların faaliyetlerini denetleyecek, kripto para birimleriyle çalışan kuruluşlar için ulusal bir kayıt oluşturacak ve bunları koruyacaktır. Ayrıca, sanal varlıklar yasasının ihlali ve mali yaptırım uygulanmasını içeren davalar söz konusu olduğunda, bunların gözden geçirilmesine ilişkin prosedürleri uygulamakla da yükümlü olacak.

Ayrıca raporlar Zelensky'nin yasa tasarısını imzalaması için on günü olduğunu da belirtiyor. Bununla birlikte, yeni yasa ancak Rada'nın Ukrayna Vergi Kanunu'nda yer alan kripto gelir ve kârlarının vergilendirilmesine ilişkin maddelerde gerekli değişikliklerin yapılması halinde yürürlüğe girecektir. Değişiklik taslağının birkaç gün içinde sunulması gerekiyor.

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.