Maliye Bakanlığı Yaptırımların Rusya'nın Kendi Kripto Piyasasını Oluşturması için Zemin Hazırladığını Söyledi

Maliye Bakanlığı Yaptırımların Rusya'nın Kendi Kripto Piyasasını Oluşturması için Zemin Hazırladığını Söyledi

Ukrayna'nın işgali üzerine uluslararası yaptırımların genişletilmesinin ardından, Rusya odağını kripto para birimlerine çevirirken, Batı'da ise ülkenin bunları finansal kısıtlamaları aşmak için kullanabileceğine dair endişeler artıyor. Yaptırımlar, kripto parayı da etkiledi ve Ruslar dijital varlıklarını nakite çevirmenin daha zor olduğunu söylüyor.

Yaptırımların Rus vatandaşları için döviz alım satım kısıtlamalarına yol açmasından dolayı Rusya, kripto para piyasası için altyapısını oluşturmaya başladı. Tass haber ajansının bildirdiğine göre, söz konusu açıklama Maliye Bakanlığı Mali Politika Departmanı müdürü Ivan Chebeskov tarafından Uluslararası Bankacılık Günü Konferansı sırasında yapıldı.

Üst düzey yetkili, yurt dışında kripto paraya yatırım yapan Rusların fonlarını çekmelerinin ve itibari paraya dönüştürmelerinin çok zor hale geldiğine dikkat çekti. Chebeskov, "Rus vatandaşları artık yabancı düzenleyiciler konusunda endişeli, paraları bloke ediliyor ve yeni hesaplar reddediliyor." dedi.

Bu nedenle de dijital para birimleri için Rus altyapısını oluşturma isteği daha da artıyor.

Bu Rus kripto piyasası yalnızca Rusların varlıklarını geri çekmelerine değil, aynı zamanda başka işlemler yapmalarına da izin verecek. Maliye Bakanlığı, giderek artan sayıda madeni parayı Rusya'ya devretmeye istekli gibi duruyor. Güney Kore borsaları gibi bazı ticaret platformlarında Rus kullanıcıların erişimi zaten kısıtlanmış durumda.

Rus kriptosu, Ocak 2021'de yürürlüğe giren “Dijital Finansal Varlıklar” yasası ile kısmen düzenlenmeye devam ediyor. Moskova'daki yetkililer hala kripto para birimlerinin geleceğini tartışıyorlar, Rusya Merkez Bankası kapsamlı bir yasak önerirken çoğu kurum Minfin'in sektörü hükümet kontrolü altında yasallaştırma önerisini destekliyor.

Şubat ayında federal hükümet, bakanlığın konseptine dayanan bir düzenleme planını onayladı. Ve bu ay içerisinde, sektör için kapsamlı kurallar içeren yeni bir “Dijital Para Birimi” yasa tasarısı sunuldu. Tass haber ajansı, Maliye Bakanlığı'nın kripto gelir vergisinin yönlerini ele almak için de çalıştığını ekledi.

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.