Madencilik Zorluğunun Çin Krizinden Bu Yana İlk Kez Artması Bekleniyor

Madencilik Zorluğunun Çin Krizinden Bu Yana İlk Kez Artması Bekleniyor

Bitcoin'in madencilik zorluğu, Çin'in mayıs ayında kripto madenciliğine yönelik baskısından bu yana ilk kez artacak şekilde ayarlanmış olabilir.

Endüstri profesyonellerine göre, Kuzey Amerika'daki madencilik tesislerinin hızla genişlemesi ve Çinli madencilerin denizaşırı barındırma siteleri aracılığıyla geri dönüşü, madencilik zorluğunu artıracak iki ana faktör.

Çin merkezi hükümetinin 21 Mayıs'ta ülke genelinde Bitcoin madenciliği operasyonlarını durdurması için yerel yetkililere çağrıda bulunmasından bu yana madencilik zorluğu sürekli bir düşüş gördü. 17 Temmuz'da yayınlanan en son iki haftalık zorluk seviyesi, baskıdan bu yana dördüncü aşağı yönlü olarak devam etti.

Seattle merkezli madencilik şirketi Luxor'un cumartesi günkü haber bültenine göre, "Çin'in hash gücü söndüğünden bu yana ilk kez, gelecek haftaki ayarlamanın olumlu olmasını, kabaca %1,75'lik bir artış bekliyoruz" şeklinde ifadeler kullanıldı.

Luxor CEO'su Nick Hansen, Çin'in baskısından önce bile, Marathon ve Riot gibi büyük Kuzey Amerika madencilik şirketleri, Bitcoin'in 2021'in başlarındaki tarihi boğa koşusu nedeniyle operasyonlarını zaten genişletiyordu.

Hansen, "Bu süre zarfında ağ genelinde büyük hashrate düşüşünü görürken, diğer madenciler de yeni donanımlar kuruyordu" dedi.

Marathon, mayıs ayında ABD merkezli madenci barındırma hizmetleri sağlayıcısı Compute North ile, barındırma firmasının Teksas'taki 300 megavatlık (gw) veri merkezinin bir parçası olarak yaklaşık 73.000 bitcoin madencisini çalıştırmak için bir niyet mektubu gönderdiğini söyledi. Las Vegas merkezli şirket, tüm madencilik makinelerini tamamen kurduktan sonra hash oranının 10.37 EH/s'ye ulaşacağını iddia etti.

New York merkezli Wattum'un kıdemli satış görevlisi Azam Roslan, “Şahsen gelecek ay olumlu bir zorluk ayarlaması bekliyorum çünkü (Çin'den gelen) yerinden edilmiş madenciler yeni evler buldular ve yakın zamanda çevrimdışı olmayacaklar” dedi.

Prag merkezli madencilik şirketi Slush Pool'un araştırmacısı Daniel Frumkin, önümüzdeki aylarda madencilik zorluğunu artıracak büyümenin çoğunun, Pekin'in geçen yıl veya 2021'in başlarındaki çöküşünden önce genişlemeyi planlayan Kuzey Amerikalı madencilerden olacağını söyledi.

Frumkin, "Baskı sırasında çevrimdışı olmaya zorlanan ve hemen kullanılabilir kapasite bulamayan Çinli madencilerin tekrar çevrimiçi olmaları üç aydan daha uzun sürüyor, çünkü çoğu durumda daha fazla altyapı oluşturmak için iş birliği yapmak zorundalar."

Kaynak: CoinDesk

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.