Kripto Paraları Düzenleyen Türk Kanun Tasarısı Ekim'de Meclis'e Giriyor

Kripto Paraları Düzenleyen Türk Kanun Tasarısı Ekim'de Meclis'e Giriyor

Türk hükümeti, ülkenin kripto alanı için yeni düzenlemeler uygulamak üzere tasarlanmış bir yasa tasarısı hazırladı. Bu sonbaharda parlamentoya sunulacak olan mevzuat, kripto varlıkları için vergilendirme ve dijital varlıklarla faaliyet gösteren şirketler için özel sermaye gereklilikleri getirecek.

Batı'nın ayak izlerini takip eden Türkiye, yakında kripto alanını düzene koymayı planlıyor. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül, yatırımcıların korunmasını güçlendirmeyi, kara para aklamayı önlemeyi ve kripto para ticareti üzerindeki kontrolü iyileştirmeyi amaçlayan yasa tasarısı çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Sabah gazetesinin aktardığına göre Gül, Türkiye'deki düzenlemelerin Batı Avrupa ve ABD'de uygulamaya konulan düzenlemelere benzer olacağını, ancak "biraz daha katı" olacağını belirterek, ülkenin serbest dalgalı döviz kuru rejimine atıfta bulundu. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Gül, şunları kaydetti:

“[Kripto para birimlerini] yasaklayanlar genellikle demokrasi sorunları olan ülkelerdir. Batı Avrupa ve Amerika'da serbest mekanizmalar var.”

Ekim ayında yeni yasa tasarısı meclise sunulacak. Bazı Avrupa yargı yetkileri gibi, Türk hükümeti de belirli bir eşiğin üzerindeki kripto para varlıkları için vergilendirme getirmeyi planlıyor. Milletvekilleri, vergi dairesine belirli bir değerin üzerindeki kripto transferleri için zorunlu raporlama yapılması gibi çeşitli önerileri gözden geçirecek.

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.