Hindistan Parlamentosu Komitesi Kripto Para Düzenlemesi için Uzmanlarla Görüştü

Hindistan Parlamentosu Komitesi Kripto Para Düzenlemesi için Uzmanlarla Görüştü

Hindistan parlamentosu finans komitesi, kripto para birimi ve denetimi konularında kripto endüstrisi temsilcileri ve diğer paydaşlarla bir toplantı düzenledi. "Kripto paranın durdurulamayacağı ancak düzenlenmesi gerektiğini öne süren bir anlayış vardı" ve ayrıca "Kripto paranın düzenlenmesi için bir düzenleyici mekanizma oluşturulmasının gerekliliği konusunda bir fikir birliği oluştu."

Paydaşlar ve Sektör Uzmanlarıyla Kripto Paralar Hakkındaki İlk Meclis Toplantısı

Hindistan Daimi Finans Komitesi Pazartesi günü kripto endüstrisi temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantı, Hindistan'ın kripto para endüstrisini de içeren geniş kripto finansmanı hakkında yaptığı ilk meclis tartışmasıydı.

Lok Sabha Sekreterliği tarafından yayınlanan bir bildiriye göre, parlamento üyelerine dağıtılan toplantının resmi gündemi, "Kripto Finans: Fırsatlar ve Zorluklar" başlığı altında derneklerin ve sektör uzmanlarının görüşlerini almaktı. Toplantıya BJP'den (Hindistan Halk Partisi) Jayant Sinha başkanlık etti.

Sinha, toplantı öncesinde haber ajansı PTI’ya verdiği röportajda, "Büyük borsaların operatörleri, Hint Endüstrisi Konfederasyonu (CII) üyeleri ve kripto finansı hakkında çok kapsamlı bir çalışma yapan Hindistan Yönetim Enstitüsü (IIM) Ahmedabad'dan akademisyenler de dahil olmak üzere sektör genelindeki paydaşları aradık." dedi.

Raporlara göre, Kripto endüstrisinin temsilcileri arasında kripto borsalarının yöneticileri ile Blockchain ve Kripto Varlıkları Konseyi (BACC) üyeleri yer alıyordu. Toplantı, kripto endüstrisinin ilerlemesinin yanı sıra Hindistan'daki kripto para tanıtımını tartışmayı amaçladı.

Toplantının Sonucu ve Kripto Parayı Düzenleme İhtiyacı

Toplantı sonrasında kaynaklar Uluslararası Asya Haber Ajansına (ANI) konuştu: "Kripto paranın durdurulamayacağı ancak düzenlenmesi gerektiğini öne süren bir anlayış vardı ve kripto paranın düzenlenmesi için bir düzenleyici mekanizma oluşturulmasının gerekliliği konusunda bir fikir birliği oluştu."

Ancak ANI haber ajansı, Hindistan'daki kripto sektörünü denetleyen düzenleyicinin kim olması gerektiği konusunda endüstri birliklerinin ve paydaşların net olmadığını da ekledi.

Ayrıca toplantıda meclis üyeleri tarafından dile getirilen en ciddi kaygı yatırımcıların paralarının güvenliği konusuydu. Parlamento üyelerinden biri, ulusal gazetelerde tam sayfa yer alan kripto reklamları konusundaki endişelerini dile getirdi.

Başka bir parlamento üyesi, El Salvador'un kripto para birimini ABD doları ile birlikte yasal ödeme aracı olarak tanıyan tek ülke olduğuna dikkat çekti. ANI haber ajansı "Uzmanlar, kripto para birimlerinin bir tür yatırımcı demokrasisi olduğunu söyledi." diyerek şunları ekledi: "Parlamentonun Daimi Finans Komitesi üyeleri şimdi hükümet yetkililerinin açıklama yapıp endişelerini gidermelerini istiyor."

Son zamanlarda merkez bankası müdürü, Hindistan Merkez Bankası'nın (RBI) kripto para birimi ile ilgili ciddi ve büyük endişeleri olduğunu söyledi. Müdür Shaktikanta Das, ”Kripto para birimleri, makroekonomik ve finansal istikrar açısından RBI için ciddi bir endişe kaynağıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.