Haftanın Haber Özetleri (11.07.2021)

Haftanın Haber Özetleri (11.07.2021)

ABD Kongre Üyesi Dogecoin, Ethereum ve Cardano'ya Yatırım Yapacağını Açıkladı

ABD'li kongre üyesi Barry Moore, son kripto para alımlarını açıkladı. Dogecoin, Cardano ve Ethereum satın aldı.

Kore Bankaları Kripto İle İlgili Risklerle Başa Çıkmak İçin Siber Güvenliği Yükseltiyor

Güney Kore bankaları, fintech'lere ayak uydurmaya ve kripto alanıyla etkileşimlerinden kaynaklanan yeni tehditleri ele almaya çalışırken siber güvenliği yeni bir düzeye getirmek için adımlar atıyor.

Rusya, Kripto Varlıklara El Koyma Yasası Taslağı Hazırlıyor

Rusya Başsavcısı Igor Krasnov, kripto varlıklarına el konulmasına ilişkin mevzuat değişikliklerinin hazırlandığını açıkladı. “Ülkemizde kripto para birimlerinin suç olarak kullanılması ciddi bir zorluktur.” dedi.

Bank of America, Kripto Para Birimi Araştırma Ekibini Kuruyor

Bloomberg tarafından yayınlanan bir bildiriye göre Bank of America (BOFA) kripto para birimlerini araştırmak için yeni bir ekip oluşturdu.

Kripto Borsası Binance.us Eski Finansal Düzenleyiciyi İşe Aldı

Binance.us, Kaliforniya'dan eski bir mali düzenleyici olan Manuel Alvarez'i baş idari yetkili olarak çalışmak üzere işe aldı.

Ethereum'un Londra Hard Forku 4 Ağustos'ta Başlaması Planlanıyor

Ethereum çekirdek geliştiricilerine göre, merakla beklenen Ethereum hard forkunun 4 Ağustos'ta 12.965.000 blok yüksekliğinde başlaması bekleniyor.

Afrika'da Milyonlarca Kişiye Yardım Etmek için Merkezi Olmayan Dijital Kimlikleri ve Blockchain'i Kullanımı

1,3 milyardan fazla nüfusuyla Afrika, dünya nüfusunun %16'sından fazlasını oluşturuyor. Bununla birlikte, kıta sakinlerine meşru veya devlet tarafından verilmiş kimlik belgeleri sağlama konusunda hala yetersiz kalıyor. Bazı çalışmaların ortaya koyduğu gibi, 400 milyon kadar Afrikalı uygun kimlik belgelerine sahip değil.

Tiktok, Kullanıcıların Kripto Para Birimlerini Tanıtmasını Yasakladı

Tiktok, kullanıcılarının kripto para birimiyle ilgili olanlar da dahil olmak üzere tüm finansal ürün ve hizmetleri tanıtmasını yasakladı. Şirket ayrıca kripto para birimiyle ilgili reklamları da yasaklıyor.

Apple Kurucu Ortağı Steve Wozniak, Bitcoin'in "Matematiksel Bir Mucize" Olduğunu Söyledi

Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak, Talent Land Jalisco 2021'de sunum yaparken, bitcoin'i "inanılmaz bir matematik mucizesi" olarak nitelendirdi. Wozniak, kendi başına bir bitcoin yatırımcısı olmadığını, ancak "gelecek için buna inandığını" söyledi.

ABD Senatörü Grayscale Üzerinden Bitcoin ve Ethereum'a Yatırım Yapıyor

ABD Senatörü Patrick Toomey, Grayscale'in bitcoin ve ethereum fonlarına yatırım yaptığını ilan etti.

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.