Goldman Sachs: Altın Fakir Adamın Kripto Parası Oluyor

Goldman Sachs: Altın Fakir Adamın Kripto Parası Oluyor

Goldman Sachs Enerji Araştırmaları Başkanı Damian Courvalin, perşembe günü Bloomberg ile yaptığı röportajda altın ve kriptonun görünümünden bahsetti.

Altın dışındaki enflasyona karşı korunmak için Bitcoin ve kripto para birimleri de dahil olmak üzere diğer varlıkları kullanan yatırımcılara dair herhangi bir kanıt görüp görmediği soruldu. “Bence aslında başlıyor” diye yanıtladı ve ekledi: “Tarihsel olarak kripto ve altının birbirini yenmek zorunda olmadığını tartıştık.”

"Bu bir gerçek, son zamanlarda yerine geçtiğini gördük" diyerek detaylandırdı:

Gümüşün fakir adamın altını olduğunu iddia ettiğimiz gibi, altın da belki fakir adamın kriptosu haline geliyor.

Courvalin sözlerine şöyle devam etti: "Bu noktada, özellikle bence, bu enflasyon sinyali daha baskın olmaya başladığından, her ikisine de bölüştürmek için yeterli servet olabilir."

Yönetici şunları kaydetti: “Kripto değeri, ağıdır, tıpkı petrolün değerinin tüketilmesi gerçeği gibi. Altın, elmaslar ve sanat gibi, buna sahip değildir. Sadece önemli bir süre boyunca daha iyi performans gösterebilecek saf bir savunma varlığı."

Goldman Enerji Araştırmaları başkanı ayrıca Çin kripto para birimlerini yasakladığında yatırımcıların altına yöneldiğini belirtti.

Birçok insan enflasyon korkuları arasında altından bitcoine döndü. Ekim ayında milyarder hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones, “Açıkçası, kripto için bir yer var. Açıkçası şu anda altınla yarışı kazanıyor… Şu anda altına tercih edeceğim bir şey olur.” “Kripto kalmak için burada” dedi.

Aynı ayda JPMorgan, “Kurumsal yatırımcılar Bitcoin'e geri dönüyor gibi görünüyor, belki de onu altından daha iyi bir enflasyon koruması olarak görüyorlar” dedi. Firma ayrıca, altına alternatif olarak bitcoin için 146 bin dolarlık uzun vadeli bitcoin fiyat tahminini de ikiye katladı.

Bu arada, bazı insanlar hem altını hem de Bitcoin’i sever. Örneğin Zengin Baba Yoksul Baba yazarı Robert Kiyosaki, hem bitcoin hem de altını tavsiye ediyor. Son tahmininde, dev bir piyasa çöküşünün ardından yeni bir bunalımın geleceği konusunda uyarıda bulundu. “Akıllı olun; altın, gümüş, bitcoin satın alın” diye önerdi.

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.