Fed Başkanı Powell Kriptoyu Yasaklamak Niyetinin Olmadığını Söyledi

Fed Başkanı Powell Kriptoyu Yasaklamak Niyetinin Olmadığını Söyledi

ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, kripto para birimlerini yasaklama niyetinde olmadığını, ancak stabilcoinlerin daha fazla düzenleyici gözetime ihtiyacı olduğunu söyledi.

Powell, yorumları perşembe günü iki saatlik bir Meclis Finansal Hizmetler Komitesi toplantısında yaptı. Temsilcilerin Hazine Bakanı Janet Yellen ve Powell'a Hazine Bakanlığı ve Federal Rezerv'in pandemi yanıtı hakkında soru sormaları için bir forum işlevi görmesi amaçlanan toplantıda, kripto para birimleri hakkında birkaç soru yer aldı.

Uzun süredir kripto savunucusu ve Kongre Blok Zinciri Grubu üyesi olan Ted Budd, Powell'dan Amerika Birleşik Devletleri merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) geliştirilmesine ilişkin temmuz ayındaki duruşmada yaptığı açıklamaları netleştirmesini istedi. Gizli kripto ve stabilcoinlere olan ihtiyacı azaltabilir.

Budd tarafından doğrudan "kripto para birimlerinin kullanımını yasaklamak veya sınırlamak" isteyip istemediği sorulduğunda, Powell'ın yanıtı kocaman bir "Hayır" oldu.

“Onları yasaklamak gibi bir niyetim yok” dedi.

Powell'ın sözleri, Kongre'den dijital doları geliştirmek için istişare ve yasama desteği istemesinden sadece iki gün sonra geldi. Kripto topluluğundaki bazıları, bir ABD CBDC'sinin kurulmasının, yakın zamanda Çin'de görüldüğü gibi özel kripto yasaklarına yol açacağını düşünüyor, ancak Powell'ın sözleri aksini gösteriyor.

Powell, stabilcoinler hakkında soru sorulduğunda, bunları para piyasası fonları veya banka mevduatlarıyla karşılaştırdı.

“Bir dereceye kadar düzenleyici çevrenin dışındalar ve düzenlenmeleri uygun. Powell, "Aynı faaliyet, aynı düzenleme" dedi.

Aynı zamanda Kongre Blok Zinciri Grubu üyesi olan Temsilci Warren Davidson, dijital varlıkları çevreleyen düzenleyici netliğin eksikliğine dikkat çekti ve Yellen'dan dijital varlıkları vergi muhasebesi amacıyla tanımlamasını istedi.

Yellen, IRS'nin "bu soruya cevap verecek ayrıntılı düzenlemeler" yayınlama sürecinde olduğunu söyleyerek soruyu saptırdı. Bu yaklaşan rapor, önümüzdeki haftalarda piyasaya sürülecek olan stablecoin'ler hakkında merakla beklenen bir rapor da dahil olmak üzere, Hazine Bakanlığı'nın son aylarda söz verdiği birkaç rapordan biri. Bir IRS sözcüsü, yorum istendiğinde CoinDesk'i Hazine Departmanına yönlendirdi.

Kaynak: Coin Desk

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.