Elon Musk “Tesla’nın Bitcoin Satmadığını” Onayladı

Elon Musk “Tesla’nın Bitcoin Satmadığını” Onayladı

Tesla'nın yakın zamanda Bitcoin satmasıyla ilgili çok sayıda spekülasyondan sonra Elon Musk, “Tesla hiç bitcoin satmadı” diyerek bir an için havayı temizledi.

Elon Musk'ın pazar günü geç saatlerde tweet'i Bitcoin'i (BTC) sarstı ve genel kripto piyasası ani bir çöküş ile %10'dan fazla kaybetti. Musk’ın son tweet'i bir kez daha Bitcoin kayıplarının sınırlanmasına yardımcı oldu. Musk’ın onayının ardından BTC fiyatı 2000 $ artarak 43.000 $ 'dan şimdiye kadar 45.000 $' a yaklaştı.

Açıkçası, Elon Musk’ın Bitcoin üzerindeki etkisi ve genel kripto alanındaki etkisi çok yüksek görünüyor. Bitcoin eleştirmeni Peter Schiff, eğer sadece bir tweet yatırımcıları rahatsız edebilirse, Bitcoin'in "güvenli liman varlığı" veya "değer saklama aracı" statüsünü sorguladı. Elon Musk'ın Tesla'nın Bitcoin'ini henüz satmadığını doğruladığını unutmayın. Bu yakın gelecekte satmayacağı anlamına gelmez.

Piyasadaki Yüksek Korkunun Ortasında Diplerin Satın Alınması

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) şunları yazdı:

“Bitcoin / kripto değişmedi. Umursamıyorlar. Her türlü nedenden dolayı piyasada her zaman dalgalanmalar vardır. Başkalarını tweetledikleri için (özgürlüklerini) suçlayabilirsiniz. Ya da fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Finansal tavsiye değil”.

Ayrıca, mevcut Bitcoin korku ve açgözlülük endeksi 27'ye düştü, piyasada büyük bir korku olduğunu gösteriyor. Wu Blockchain piyasa analistleri, bunun son haftalardaki korkudan çok daha iyi olduğunu belirtiyor.

“Mevcut BTC Korku / Açgözlülük Endeksi 27, korku içinde ama dünkü 20'lik endekse göre bir artış var. Geçen yıl 13 Mart'taki BTC Korku / Açgözlülük Endeksi sadece 10'du ve yaklaşık iki hafta 20'nin altında kaldı."

Son olarak Bitcoin şu an itibariyle 841 milyar dolar piyasa hacmi ve 44.849 dolar fiyatlanma ile işlem görmektedir.

Kaynak: CoinGape

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.