Cryptowisser: 2021'de 79 Kripto Para Borsası Öldü

Cryptowisser: 2021'de 79 Kripto Para Borsası Öldü

Kasım 2021, önde gelen kripto hizmet karşılaştırma sitesi Cryptowisser, yıllık kripto para borsa mezarlığını duyurdu. Liste, “ölü” kripto para borsaları için mevcut tek kapsamlı veritabanı görevi görüyor. Geçen yıl boyunca birçok borsa düzenleyici düzenlemelerin, bilgisayar korsanlığının ve oldukça rekabetçi büyüyen bir pazarın kurbanı oldu. Ayrıntılı rapordaki altı borsa, gerçek borsanın bir aldatmaca olması nedeniyle kapatıldı.

Yaklaşık 80 borsa ortalığı karıştırdığı için kripto borsaları için zor bir yıl daha oldu, ancak neden daha fazla borsa gelişen kripto piyasasına ve ana akım ekonomide kabul görmeye devam etmesine rağmen ölüyor?

  • Düzenleyici Etkisi

Pazar büyüdükçe ve kripto daha geniş çapta kabul gördükçe, uluslar ve hükümetler kripto para birimini kabul etmenin yollarını bulmak için diz çökmek zorunda kalıyor ve bununla birlikte düzenlemeler geliyor. Söz konusu hükümet ister daha katı düzenlemeler uygulasın ister kriptoyu tamamen yasaklasın, bu ülkelerdeki piyasalarla yapılan alışverişleri etkileyebilecek birkaç potansiyel faktör var. Örneğin, Çin'deki son kripto yasağı ile Bit-Z gibi büyük borsalar yol kenarına düştü.

  • Hacklenme

Listedeki en küçük ölüme katkıda bulunanlardan biri olmasına rağmen, bilgisayar korsanlığı göz ardı edilmemelidir. Geçen yıl 3 ölümcül saldırı olduğu bildirildi. Seychelles’den güvenlikleriyle tanınan umut verici bir borsa olan Atomars borsası, içeriden bir işin kurbanı oldu ve bir bilgisayar korsanlığına neden oldu ve o zamandan beri geri dönemedi.

  • Devlerin Piyasa Hâkim Olması

Artan sayıda kripto kullanıcısı olmasına rağmen, daha küçük borsalar Binance ve KuCoin gibi devlerle rekabet etmekte zorlanıyor. Bu kripto hane isimleri, yeni kullanıcıların pazar payının çoğunu ve ticaret hacmini yutmaya devam ederek daha küçük borsaların rekabet etmesini zorlaştırıyor. Sadece bu Giant'ın yerel paralarına bakıldığında, muazzam bir büyüme yaşadıkları ve pazar payı aldıkları açıktır. Binance'in yerel tokeni (BNB) bir yıl önce 27 dolar değerindeydi ve şu anda 628 dolar değerinde. KuCoin, yerel jetonlarıyla daha da büyük bir büyüme gösterdi; KuCoin jetonu bir yıl önce sadece 85 sent değerindeydi ve şimdi 21 doların üzerinde değere sahip.

  • DEX’in (Merkeziyetsiz Borsalar) Kullanımının Yaygınlaşması

Merkezi olmayan borsalar, bir süredir merkezi borsaları zorluyor Genellikle daha düşük ücretlere, daha az KYC gereksinimlerine ve daha yüksek güvenliğe sahipler ve bu, Uniswap gibi büyük DeFi borsalarına bakıldığında, birçok tüccar için cazip bir seçim olmasını sağlıyor. – Sadece bir yıl önce token piyasa değeri neredeyse 900 milyon dolar idi ve bugün şaşırtıcı bir şekilde 15 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Son olarak, borsa ölümleri yıldan yıla artıyor, ancak dünya çapında daha fazla düzenleyici yaptırım ve kripto farkındalığı ile, düzenlemelerin piyasadaki kripto borsalarının sayısını dengeleyebileceği söylenebilir. Yeni bir borsanın gelişmesi için, tüm düzenleyici gerekliliklere uymaları ve bununla ilgili tüm maliyetleri karşılayabilmeleri gerekecek. Ayrıca güven, güvenlik ve kabul edilebilir ücretler sunan büyük borsalarla rekabet halinde olmaları gerekecek.  Bununla birlikte her geçen gün kullanılırlıkları artan merkeziyetsiz borsalarla da yarış halinde olacaklar.

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.