BAE Merkez Bankası, Dijital Para Birimi Başlatma Planını Açıkladı

BAE Merkez Bankası, Dijital Para Birimi Başlatma Planını Açıkladı

Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası, dünyanın en iyi 10 merkez bankasından biri olma ve 2023-2026 stratejisinin bir parçası olarak dijital para birimi başlatma planını açıkladı.

Dünya çapında dijital para çalışmalarını başlatan merkez bankalarının sayısı giderek artıyor. Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası (CBUAE) pazartesi günü, önümüzdeki beş yıl içinde devlet destekli bir dijital para birimi çıkarma planını açıkladı.

Açıklama, merkez bankasının “dünyanın en iyi 10 merkez bankası arasında konumlandırmak” için “2023-2026 stratejisinin” bir parçasıydı.

Gulf News'e göre toplamda yedi hedef var. Bunların arasında "en yeni yapay zeka ve büyük veri çözümlerini kullanarak dijital bir para birimi çıkarmak ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin finansal hizmetler sektöründe dijital dönüşümü yönlendirmek" vardı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Menkul Kıymetler ve Emtia Otoritesi (SCA), kripto endüstrisi ve kamuoyuna danıştıktan sonra 1 Kasım 2020'de kripto para birimi düzenlemesine ilişkin kararını yayınlamıştı. Bu karar, Birleşik Arap Emirlikleri'nde kripto ile ilgili hizmetler sunmak isteyen herkes için SCA'nın lisans şartlarını açıklıyor. İlk kripto para tekliflerini (ICO'lar), borsaları, pazar yerlerini, kitle fonlaması platformlarını ve saklama hizmetlerini kapsıyor.

Chainalysis'in geçen eylül ayında yayınlanan Küresel Kripto Benimseme Endeksi’nde, Birleşik Arap Emirlikleri Orta Doğu'da beşinci sırada yer aldı.

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.