ABD'li Kanun Yapıcılar Çin'in Kripto Üzerindeki Otoriter Baskısını Büyük Fırsat Olarak Görüyor

ABD'li Kanun Yapıcılar Çin'in Kripto Üzerindeki Otoriter Baskısını Büyük Fırsat Olarak Görüyor

Çin'in kripto para birimi üzerindeki baskısıyla ilgili en son haberlerin ardından, birkaç ABD'li kanun yapıcılar durumla ilgili görüşlerini paylaştı.

Pennsylvania'dan Senatör Pat Toomey şunları söyledi:

“Çin'in bitcoin de dahil olmak üzere kripto üzerindeki otoriter baskısı ABD için büyük bir fırsat ve aynı zamanda Çin'e karşı büyük yapısal avantajımızın bir hatırlatıcısı.”

“Pekin ekonomik özgürlüğe çok düşman. Onlarca yıldır finans alanındaki tartışmasız en heyecan verici yeniliğe kendi insanlarının katılmasına bile tahammül edemiyorlar” dedi. “Ekonomik özgürlük, daha hızlı büyümeye ve nihayetinde herkes için daha yüksek bir yaşam standardına yol açar.”

Kongredeki meslektaşlarını bitcoin'in büyük bir değer deposu olduğu konusunda eğitmeye çalışan Wyoming'den bitcoin yanlısı senatör Cynthia Lummis araya girdi. Toomey'nin tweet'i hakkında yorum yaparak şunları yazdı: "Yavaş yavaş, sonra aniden. Gün geçtikçe 'aniden' aşamasına daha yakın. Hill'de eğitime devam edin. Yayılıyor."

Minnesota'dan Kongre Üyesi Tom Emmer, “Dijital. Otoriterlik. Çin, CCP'nin tüm para hareketlerini takip edebilmesi için vatandaşlarını merkezi olmayan para biriminden dijital yuana geçmeye zorluyor. Big Brother'dan korkuyor musun? O zaman Fed'in tasarladığı şeyden de korkmanız gerekir." Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell geçtiğimiz günlerde Fed'in yakında bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) hakkında bir tartışma belgesi yayınlayacağını söyledi. Emmer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Açık. İzinsiz. Özel. Çin yasaklarsa, bunun uğruna savaşmaya değer bir şey olduğunu bilirsiniz.”

Ohio'dan ABD Temsilcisi Warren Davidson şunları söyledi: "Amerika, kişisel dijital cüzdanları korumak, gerçek dağıtılmış defter teknolojisini benimsemek ve Çin'in otoriter Komünist Partisine karşı avantajımızı güçlendirmek için inanılmaz bir fırsata sahip."

Şehrini bir bitcoin merkezi haline getirmeye çalışan Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, "Çin'in bitcoin'i yasaklaması, etkileri nesiller boyunca hissedilecek büyük bir hatadır. Onların kaybı bizim kazancımızdır ve Amerika, bitcoin madencileri ve bitcoin üzerine / onunla / bitcoin için inşa eden herkes için temiz bir güç yuvası sağlayarak geleceğe öncülük edebilir ve edecektir.”

Kuzey Carolina'dan Kongre Üyesi Patrick McHenry, Miami belediye başkanıyla aynı fikirde. Başkan Francis Suarez, belediye başkanının tweetine “Kesinlikle haklısınız” diyerek şu vurguyu yaptı:

“Çin'in erişimi kısıtlama kararı, kripto para biriminde Amerikan liderliği için mükemmel bir fırsat sunuyor.”

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.